Śmietanka czy czekolada ? A może malinowa chmurka ?

Smak tortu wbrew pozorom  nie jest oczywistym wyborem. Każdy z was choć raz głowił się jaki smak tortu będzie odpowiedni na przyjęcie. Jedni są fanami klasycznych smaków inni zaś wolą wyrafinowane z domieszką fantazji. Idąc za waszymi potrzebami oraz z chęcią wyjścia naprzeciw najbardziej wymagającym klientom rozszerzyłam swoją ofertę smaków tortów do :

1. Palona biała czekolada/krem malinowy/lemon curd/frużelina malinowa/beza

2. Krem kokosowy/mus mango/frużelina malinowa/beza

3. Pralina czekoladowa/krem pomarańczowy/chrupka czekoladowo-pomarańczowa/frużelina

4. Krem kokosowy z biała czekolada /mus malinowy/frużelina malinowa, wkładka kokosowa 

5. Krem snikers/krem z owoców leśnych/karmel z orzechami/frużelina

6. Krem chałwowy/krem z czerwonej porzeczki/chrupka czekoladowo-chałwowa/frużelina

7. Belgijska czekolada/krem wiśniowy/kawa/ chrupka czekoladowo-orzechowa 

8. Biała czekolada/krem z owoców leśnych/frużelina/chrupka migdałowo-orzechowa/kulki czekoladowe

9. Krem kinder bueno/krem truskawkowy/frużelina truskawkowa/kulki czekoladowe

10. Krem malinowy/krem cytrynowy/chrupka z czerwonych owoców/ beza/frużelina

11. Krem waniliowy/krem truskawkowo-malinowy/żelka malinowa/frużelina/owoce

12. Krem z białych michałków/krem borówkowy/

Frużelina borówkowa-porzeczkowa ,lemon curd

13. Krem ferrero rocher/mus czarna porzeczka/frużelina czarna porzeczka/chrupka orzech laskowy 

14. Krem karmelowy/mus agrestowo-porzeczkowy/frużelina z czerwonej porzeczki/ orzeszki w karmelu

Smaki nie muszą zamykać się tylko na klasycznych połączeniach. Śmietanka z czekoladą przeszła do lamusa, tona cukru zamieniła się w malinową żelkę, a dżem stał się frużeliną z czarnej porzeczki.  

„ Fajne te połączenia, takie nie za słodkie”.

Magda

Zostaw komentarz